КОЛЕДА-2014 и НОВА ГОДИНА- 2015 чукат на вратата на 3 СОУ“М. Дринов“

              Първите коледни успехи „почукаха“ на вратата на 3 СОУ „М. Дринов“ още в средата на декември с финала на конкурса за сурвачки в читалище „Г. С. Раковски“-район Илиниден.
Традиционният конкурс сред малките ученици за автентична сурвачка приключи, а наградите за третокласниците с най- красиви ръчноизработени в часовете по приложни изкуства изделия, връчи председателят на читалището госпожа Ценцерушка Андреева.
1 място спечелиха в достойна конкуренция: второкласничката Ваня и третокласничката Теодора
2-то място поделиха Рая и Стефани
3 място бе отредена за екипната работа между  момчета: Павел, Никола и Светльо от 3 клас.
Книжките с хубави български приказки, които получиха за награда те обещаха да прочетат и бързо да запишат в читателските си дневници.
              Коледната изложба на малките ученици от 3 СОУ „М. Дринов“ в  „Галерията“, посрещна на 17 декември  най-ранобудните ученици и родители и в мъгливата декемврийска сутрин ги накара да се усмихват още преди да са се събудили!:)))
               Не след дълго дойдоха и наградите за малките творци от 4 клас в Коледния конкурс на Софийска градска библиотека, а петокласниците в учебен час изучиха традициите и направиха заедно с учителката си по история Коледен обреден хляб.
               И така……..бързо мина времето до Коледните детски утра, организирани за нашите ученици и за децата от квартала в последните дни преди дългоочакваната като снега ваканция.  В тях нашите талантливи ученици от 1 до 12 клас се изявиха в много танци, модни ревюта, посрещнаха по-младите и по-стари Дядо Коледовци и се възхищаваха на красотата на по-малките и по-големи Снежанки. Народните и естрадни певици ни оставиха без дъх. Непрегнат също като в известните телевизионни предавания бе и Финалът, в който  чрез „тайно гласуване“ в конкурса за най-добър рецитатор на зимно стихотворение, училищната общност излъчи най-добрия артист с лирична душа – третокласникът Светлозар Митов !
С почукване на гегите коледарите изгониха злото и нарекоха за  здраве и берекет в училище. Добре изгладнели от всички емоции учениците от начален курс малко се отклониха от традицията и похапнаха заедно в смях и закачки по една коледна пица, как мама и татко….. в ресторант !
Следват още много изненади и подаръци за нашите ученици, но за тях с искри от радост ще прочетете в настоящия албум……малко по-къснооо :))) !!!
СУРВА ВЕСЕЛА ГОДИНА, ДОГОДИНА ДО АМИНА…….!!!:)))