Откриване на учебната 2015-2016 година

101_0042Посланикът на Република Хърватия Н. Пр. г-жа Лйерка Алайбег, кметът на Район „Илинден“ г-н Иван Божилов, заместник-кметът г-жа Галя Минчева и началникът на отдел „Култура и образование“ г-жа Анжела Лозанова бяха сред официалните гости на тържественото откриване на новата учебна година в 3.СОУ „Марин Дринов“ в район „Илинден“. Сред гостите, уважили празника на училището, беше и мл. лейт. Петър Велчев- председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, както и жители на р-н „Илинден”, за които 03 СОУ „Марин Дринов” е част от техният живот.

Тази учебна година започва с особен ентусиазъм, защото в училището бяха открити обновени и обзаведени класни стаи благодарение на усилията на екипа на училището и безрезервната помощ на Район „Илинден“, Посолството на Република Хърватия, Гражданско сдружение „Епископ Йосип Щросмайер “ и Народно читалище „Епископ Йосип Щросмайер-2009“, с чието финансово съдействие са закупени учебници и учебни помагала за обучението по хърватски език.

От далечната 1927 г. 3.СОУ „Марин Дринов“ има мисията да чертае бъдеще и да създава личности. Сегашното ръководството на училището, начело с директора г-н Олег Михайлов, прави и невъзможното, за да превърне пристъпилите за първи път училищния праг смутени първокласници в грамотни, будни и целенасочени съзряващи личности. Училището предлага разширено изучаване на изобразително изкуство и СИП с изучаване на английски, руски и хърватски език.

Новият кабинет за изучаване на хърватски език в училището беше открит от Н. Пр. г-жа Лйерка Алайбег, кметът на р-н „Илинден“ г-н Иван Божилов и директорът на училището г-н Олег Михайлов в присъствието на много ученици, които ще изучават хърватски език през настоящата учебна година и показаха своите знания пред Н. Пр. Лйерка Алайбег. Кабинетът е оборудван с най-модерна техника благодарение на посолството на Р. Хърватия, Агенцията за хърватите в чужбина и Гражданско сдружение „Епископ Йосип Щросмайер“

повече снимки от откриването на учебната година може да разгледате ТУК

снимки от откриването на кабинета за изучаване на хърватски език: ТУК

видеозапис от откриването на учебната година :  ТУК