Детски школи по музика и изобразително изкуство

 IMG_20151007_173705    Вече за втора поредна година Детската арт школа по изобразително изкуство за деца в предучилищна възраст ще поднесе на децата занимателна теория, свързана с изобразителното изкуство – да оцветяват собственоръчно изработени глинени фигурки и картички. Целта е малките художници да се научат да миксират цветове, да обогатят въображението си и да развият пространственото си мислене в най – ранна възраст.

         Програмата на обучението е съобразена с възрастовите особености. Темата на всяко занятие е различна и е поднесена по забавен и интерактивен начин от преподаватели, завършили Художествената академия с различни специалности: Светлин Николов – „Скулптура“, Милен Петков – „Живопис“ и Владимир Атанасов – „Графика“. В края на заниманията децата ще са запознати с различни цветни материали и ще могат да използват смесени техники.

         В Музикалната школа, под ръководството на музикалния педагог Екатерина Костадинова“, се изучава занимателна теория, свързана с музиката и адаптирана за предучилищна възраст. Чрез мултимедийни презентации, децата се запознават с фолклорни и класически инструменти. Разучават се елементи от българските народни танци. Децата развиват метроритмичен и ладов усет и своите танцувални и вокални умения и се запознават с инструмента пиано. Изгражда се любов към българското наследство и фолклор.

         Двете арт школи предоставят на бъдещите първокласници благоприятната възможност да усетят училищната атмосфера, тъй като занятията се провеждат в класни стая. Материалите и обучението са напълно безплатни.Всяка сряда от 17.00 до 18.00 ч. квалифицирани преподаватели се грижат и разкриват на децата чудния свят на изкуството.