Патронен празник

   За поредна година на 20.10.2015 г. 3 СОУ „Марин Дринов“ отбеляза своя патронен празник, 177 години от рождението на българския възрожденски историк и филолог и първи председател на Българското книжовно дружество, днес Българска академия на науките.

   Учениците отбелязаха празника, включвайки се в серия от инициативи:

Изложба - Конкурс1. Организиране на конкурс за рисунка на тема: „Нашият патрон – Марин Дринов.“ Наградените ученици са:

I място – Станислав Станиславов Владимиров – VII а клас
II място – Йоана Димитрова Велева – VII а клас
III място – Павел Кирилов Кръстев – IV а клас

   2. Тържествен час с учениците от I – III клас, в който по достъпен начин се разказва за живота и книжовната дейност на Марин Дринов.

   3. Презентация за живота и делото на Марин Дринов, предоставена от БАН, за ученици от IV до XII клас в кабинета по Хърватски език.

Военният паметник в парк Св. Троица4. Ученици от X a клас почетоха паметта на загиналите войници, като посетиха осиновения от училището Военен паметник в парк „Света Троица.“

5. Най-малките дриновци засадиха хризантеми в двора на училището и поднесоха цветя пред паметника на Марин Дринов.

   Специални поздравления бяха поднесени от официалните гости на празника, представители на район „Илинден“- заместник-кмета Мария Тодорова, заместник-кмета Галя Минчева, началника на отдел „Образование, култура, спорт, социални дейности, връзки с обществеността и управление на отбранително-мобилизационна подготовка“ – госпожа Анжела Лозанова и госпожа Атлаза Василева – главен експерт в същия отдел.