Аз мога тук и сега

За първи път ученици от паралелките с профил „Изобразително изкуство“ и специалност „Графичен дизайн“ взеха участие в състезанието „Аз мога тук и сега“, проведено в гр. Девин.
От 477 участника от цялата страна 3. СУ „Марин Дринов“ се представи достойно в топ 10 в един от най трудните формати на състезанието в категория „Game Dev“ – с графичен таблет да бъдат създадени анимационен типаж и кратка история към рисунките. В тази категория Беатрис Рахими от 11. а клас се класира на 6. място. Мария Бачева от 9. а клас работи старателно в същия формат, но с рисуване на анимационни типажи върху хартия, които бяха асемблирани в дигитална презентация с кратка история.
От общо 55 участника в категория „Фотография“ също имаме класирани ученици – Елена Грекова от 8. а клас достигна до шеста позиция, Виктория Каменова от 8. б клас зае девето място и Дона Зарева от 10. клас се класира на единадесето място.
Радостина Ангелова от 8. а клас представи училището в категория „Презентация“ и спечели симпатиите на журито.
В категория „Видеорекламен клип“ се състезава Оксана Карташова от 9. б клас и спечели 11. място в надпреварата. Тя единствено от участниците беше направила синхрон на звук и картина с глас, за което получи специална награда – книгата „Мозъкът – това си ти“.
Радваме се на достойното представяне на нашите ученици и им пожелаваме още по-високи резултати при следващото им участие в състезания от този формат.