Пролетните емоции на 3 СОУ…:)

                                                                                                                            Ежегодната Пролетна академия в 3 СОУ „М. Дринов“ тази година премина в два дни:  1първият- посветен на Поход до Западния парк, а вторият-посветен на децата и малките ученици до 10 години от кварталните учебни заведения.

              Призори на 21.04. в тежките си раници децата от начален етап бяха сложили освен много провизии за дълго мечтания пикник сред пролетната природа и много очаквания за весели игри на открито, добро настроение и много слънчеви усмивки.

         На 22.04. малчуганите от близките детски градини в компанията на своите бъдещи съученици, учители и родителите си, с усмивки се включиха в хепънига на 3 СОУ, който тази година беше под наслов “ ПРОЛЕТЕН КАРНАВАЛ“.  Те получиха своите първи дипломи за художници след завършването на детска АРТ-ШКОЛА за деца от предучилищни групи. Сред шеги, игри и закачки и пъстрата  програма, подготвена от децата от 1 до 4 клас, те се забавлява прекрасно и се наслаждаваха на работата на по- големите в традиционните конкурси за „рисунка на асвалт“, „живопис на статива“ и „работа с глина“. Тази година малките творци рисуваха на тема: „Цветя“.

Малките приятелчета бяха поздравени от представителните изяви на гимназистите по проект „Успех“с ръководител главен учител М. Петков и пиесата „Алиса в страната на чудесата“,както и от китка от пролетни песни от вокална група „Щурче“ с ръководител старши учител  Р. Йотова

Драги гости на празника бяха:  директорът на училището г-н Олег Михайлов, заместник-кметовете на Район „Илинден“ г-жа Мария Тодорова и г-жа Галя Минчева, секретарят на Района инж. Лилия Тиркова, началник отдел „Образование, култура и спорт“ г-жа Анжела Лозанова, председателят на съвета на настоятелите на Училищното настоятелство г-жа Красимира Иванова, много родители,учители и гости.