Детското полицейско управление

След успешното завършване на курса на обучение на учениците, включени в Детското полицейско управление за 2016-2018 година, се възобновява нов двугодишен цикъл на практически насочени уроци с децата от 3. а клас в училището.
Официалното откриване беше на 01.10.2018 г. в китния двор пред обновената сграда на училището. Малките дриновчета с охота приеха да бъдат върли защитници на реда и отговорно поеха задълженията си на доброволци в детското полицейско управление.
Директорът на 3. СУ „Марин Дринов“ Олег Михайлов и началникът на 03. СДВР комисар Дойчин Дойчинов сключиха споразумение за партньорство за организиране на съвместни образователни и възпитателни дейности при реализирането на детското полицейско управление за период от две години.
Програмата е подпомогната и ръководена дейно с участието на инспекторите от 3. РУ на СДВР Ваня Цонкова и Илияна Танева и със съдействието на класния ръководител на 3. а клас в училището – Даниела Цанкова. Целта е учениците да се научат да усвоят важни за битието си умения – да опазват живота си и този на другите, да оказват долекарска помощ, да бъдат отговорни и толерантни един към друг.
Фурор и силен интерес предизвикаха у всички присъстващи демонстрациите с четирикраките помощници на полицаите – много от учениците се престрашиха да яхнят истински кон и да погалят полицейско куче. Други бяха впечатлени от огромните мотоциклети и под надзора на полицейските служители изпробваха мощността на двигателите им.
Официални гости на откриването бяха кметът на район „Илинден“ Иван Божилов, заместник-кметовете – Галя Минчева и Мария Тодорова, представители на районната администрация, служители на СДВР и много родители.

KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera